Waarom Handgemaakt?

Heb je nog een beetje overtuiging nodig waarom handmade goed is? Om soms wat meer uit te geven (en soms minder!) aan een goed product?

1 Je kunt goede afspraken met de maker maken want je hebt 1 op 1 contact.

2 Alles wat handgemaakt is is uniek. Je zal niet snel een exact zelfde product zien omdat er geen machine aan te pas komt.

3 In veel gevallen is handgemaakt in Nederland (denk aan meubels) sneller dan een product dat in China gemaakt moet worden.

4 Je hebt te maken met eerlijke productie er worden geen mensen uitgebuit.

5 Een maker denkt met je mee bij uitdagingen en zal sneller geneigd zijn andere makers er bij te betrekken dan te zeggen dat iets niet mogelijk is.

6 Je denkt beter na voor je iets koopt en dit is weer goed voor de natuur en duurzaamheid van het product. Je zult het waarschijnlijk ook niet snel weggooien

7 Als iets handgemaakt is, is het met zorg en aandacht gemaakt door een liefhebber.

8 Je kunt producten precies op maat laten maken en hebt zelf in de hand wat je wilt laten maken.

9 Mensen waarderen handgemaakt als cadeau vaak meer dan een massaproduct. 8 je kan invloed uitoefenen op het product en proces.

10 Je bent betrokken bij het maakproces en daardoor is de voorpret bij de aanschaf van het product groter.

11 Als je een product bij jou in de buurt laat maken, hoeven er geen grote vervuilers zoals zeecontainers of vliegtuigen ingezet te worden. Ook heb je invloed op waar de grondstoffen vandaan worden gehaald.

hands slow motion pot brown

Photo by Shane Albuquerque on Pexels.com

12 Handgemaakt wordt vaak mileuvriedenlijker geproduceerd. Je hebt er in ieder geval meer zicht op wat de grondstoffen zijn (en waar ze vandaan komen).

13 Als je een handgemaakt product koopt, koop je meer dan het product alleen. je koopt een verhaal, de creativiteit en liefde van de maker voor zijn beroep.

14 Je steunt tradities en kennis. Alleen als we nog mensen hebben die een ambacht uit kunnen voeren, blijft kennis en ambacht bestaan.

15 Het product is voor jou alleen gemaakt.

16 Je kunt jouw ideeën en ontwerpen laten maken of gebruik maken van het ontwerptalent van de maker

17 Je kunt met een maker sparren over een idee. Hij/zij zal sneller geneigd zijn een eerlijke mening te geven als iets niet klopt aan het idee of ontwerp.

18 Je bent zo vrij als je fantasie, als je iets laat maken.

19 Maken op bestelling is beter dan het overproduceren van goederen die uiteindelijk weer worden vernietigd.

20 Handgemaakte producten gaan vaak langer mee omdat ze met zorg zijn gemaakt. Kwaliteit boven kwantiteit.

Met al deze redenen samen geeft handgemaakt een onmiddelijk feelgood gevoel en dat is heel wat waard. Dus vind jouw maker en vraag vrijblijvend advies!

%d bloggers liken dit: