Over

 

MastersandCrafters wil makers en creatief talent in Nederland vindbaar maken in een online community. Een zoek- en vind platform voor makers, maar ook een plek waar je als maker potentiele opdrachten kunt vinden. Het gaat hierbij om opdrachten en klussen die je niet snel op Werkspot of Marktplaats vindt. Wij koesteren handmade en willen dat handgemaakt en ambacht weer de normaalste zaak van de wereld wordt. Daarom is MastersandCrafters in het leven geroepen. Creatieve kennis en ambacht mag niet verloren gaan en om dit te voorkomen moet maaktalent in ieder geval makkelijk vindbaar worden.

jeanne

Een andere drive om MastersandCrafters op te starten is dat we het tijd vinden dat consumenten zelf bepalen wat ze willen kopen of niet. Je hoeft niet uit de massa te kiezen. We willen een nieuwe manier van denken opstarten. Niet kiezen uit aanbod maar produceren uit vraag. Dit draagt volgens ons bij aan een betere wereld. Jij wilt een blauw servies met gele stippen? Dat is mogelijk. Je wilt een steigerhouten tuintafel in een afwijkende maat? Je hebt schoenmaat 47 en wilt ook wel eens hippe schoenen? Een glas-in-lood raam met jouw ontwerp? Alles is mogelijk!

Wij hebben je hulp nodig!
Ten eerste help je ons enorm als je ons volgt op Facebook en Instagram en ons van daaruit deelt met je vrienden. Ken je een goede maker / ontwerper stuur dan deze link door . Wil je jezelf aanmelden? Gebruik dan het aanmeldformulier. Je hoeft geen bedrijf of ZZP-er te zijn, een getalenteerde hobbyist mag ook. Om groot en bekend te worden hebben we je hulp hard nodig, dus vertel over ons, deel ons op Facebook en spam over ons in je netwerk!

FAQ 

Wat verstaan we onder makers?
Voor ons zijn dat mensen die:
Producten met de hand maken. Zoals het maken van sieraden, kleding, kostuums, schoonheidsproducten, houtwerk, speelgoed, sieraden, interieurdecoratie, meubels.

  • Kunst maken zoals; keramiek, schilderijen, sculpturen, illustraties, graffiti, zeefdruk, fotografie, kalligrafie.
  • (Oude) Ambachten uitoefenen zoals; schoorsteenvegers, rietvlechters, rietdekkers, hoefsmeden, lassers.
  • Culinaire producten maken zoals; locale catering, thuismaaltijden maken, de home taart- en banketbakkers, specialisten die allergie-vrij eten maken.
  • Muziek maken, schrijven, produceren of opnemen. Instrumenten maken, stemmen of repareren.
  • Literatuur of teksten schrijven of in opdracht verhalen en teksten kunnen schrijven.
  • Tuin- en dier gerelateerde diensten uitvoeren of maken zoals; het kweken van planten, bloemen, groente of fruit, honing maken of bloemschikken. Tuinarchitectuur, schuren en sauna’s bouwen, kippenren maken of hondenhok bouwen.
  • Vervoer gerelateerde producten maken of diensten leveren zoals; motoren reviseren, zeilen maken. Interieurbouwen of stofferen voor boot of caravan. Verfspuiters voor motoren, auto’s of boten.

Natuurlijk staan niet alle beroepen of creatieve expressies er bij, maar waarschijnlijk geeft het een duidelijk beeld of jouw talent hiertussen past. Als je twijfelt neem dan contact met ons op via het Contactformulier en dan antwoorden wij je zsm.

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld als maker?
Zodra jij je hebt aangemeld gaan we je gegevens checken en veilig opslaan. Dit is dus nog niet zichtbaar voor anderen. Als je je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld dan krijg je regelmatig een update over het aantal aanmeldingen en nieuwe ontwikkelingen van MastersandCrafters. Als we ons magic number (350) hebben gehaald (EN DAT HEBBEN WE!), wordt de site gemaakt. Zodra deze klaar is, krijg je van ons een inlog zodat je jouw online werkplaats kunt inrichten met je profielfoto, werkfoto’s en teksten.

Wat kost het om een maker te zijn op MastersandCrafters?
Dit is gratis en je mag in de toekomst ook gratis reageren op oproepen van consumenten. Waarom? Omdat wij de site gaan oprichten met het doel ambachtslieden (Masters) en makers (Crafters) vindbaar te maken. We zien talent verloren gaan omdat men niet kan concurreren met grote bedrijven en massaproductie. Nu is het goede moment om de tegenaanval in te zetten. Handmade is hot en daar gaan wij gebruik van maken.

Waarom kan ik hier geen producten verkopen?
We willen geen verkoopsite worden, omdat we denken dat die er al genoeg zijn (en ook goed zijn). We willen mensen juist op een nieuwe manier laten denken: Je kunt vanaf nu iets laten maken wat jij wilt! En op deze site kun je daar de juiste persoon voor vinden.
We worden dus een zoeksite en meetingplace voor handige mensen in de breedste zin van het woord. Daarbij willen we stimuleren dat mensen uit de regio jou als eerste zullen vinden en dan pas de makers buiten de regio.

Wil de consument wel betalen voor handmade?
Om het aloude idee van “handwerk is duur” beter uit te leggen, zal het belangrijk worden dat makers naast werkbeschrijvingen ook foto’s van hun werk en de totstandkoming van hun werk tonen. Wanneer de consument leert dat handwerk vaak duurzamer is, met zorg en liefde gemaakt is en dus een verhaal heeft, dan zal hij/zij dat beter op waarde kunnen schatten. Mensen gaan steeds bewuster leven en handgemaakte producten en menselijk contact horen daarbij, vandaar de verplichte profielfoto’s. Wij raden makers aan die op een duurzame manier produceren, dit ook in hun profiel te vermelden.

Hoe gaan toekomstige consumenten mij benaderen als ik mijn online werkplaats heb ingericht?
Jullie kunnen contact met elkaar opnemen op de manier die jij vooraf hebt aangegeven. Dan gaan jullie samen een afspraak aan, zoals je normaal met klanten zou doen. We zullen tzt afspraakformulieren op de site zetten waar je gebruik van kunt maken. Het contact mag, maar hoeft niet verder via ons te lopen. Wanneer we online gaan zullen we je meer informatie geven over het verdere proces.

Wie zijn jullie?
Ik ben Jeanne en heb achter de schermen een klein sparringsteam van mensen om mij heen. In het verleden was ik manager bij een productiebedrijf, eindredacteur, filmmaker en stylist bij een magazine. Momenteel ben ik naast M&C actief als pottenbakker en geef ik onder andere workshops.

Wat verdienen je hier aan?
Niks (althand nog niks). Hoe ik dat ga financieren? Zelf! Helaas is de crowdfunding niet gelukt, maar ik geloof dat MastersandCrafters in de lucht moet komen en daar ga ik mijn best voor doen. Uiteraard hoop ik de investering in de toekomst weer terug te krijgen.

 

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: