Over

MastersandCrafters wil makers en creatief talent in Nederland vindbaar maken in een online community. Een zoek- en vind platform voor makers, maar ook een plek waar je als maker potentiele opdrachten kunt vinden. Het gaat hierbij om opdrachten en klussen die je niet snel op Werkspot of Marktplaats vindt. Wij koesteren handmade en willen dat handgemaakt en ambacht weer de normaalste zaak van de wereld wordt. Daarom is MastersandCrafters in het leven geroepen. Creatieve kennis en ambacht mag niet verloren gaan en om dit te voorkomen moet maaktalent in ieder geval makkelijk vindbaar worden.

jeanne

Een andere drive om MastersandCrafters op te starten is dat we het tijd vinden dat consumenten zelf bepalen wat ze willen kopen en daar invloed op uit kunnen oefenen. Je hoeft niet uit de massa te kiezen. We willen een nieuwe manier van denken opstarten. Niet kiezen uit aanbod maar produceren uit vraag. Dit draagt volgens ons bij aan een betere wereld. Jij wilt een tafel op maat, schoenen in maat 48. Trouwringen met een foto? Een door jou ontworpen glas-in-lood raam? Alles is mogelijk en hier vind je de makers!

Wij hebben je hulp nodig!
Ten eerste help je ons enorm als je ons volgt op Facebook en Instagram en ons van daaruit deelt met je vrienden. Ken je een goede maker / ontwerper stuur dan deze link door . Wil je jezelf  als maker aanmelden? Gebruik dan het aanmeldformulier. Je hoeft geen bedrijf of ZZP-er te zijn maar we willen wel dat je kwaliteit levert in je werk. Om groot en bekend te worden hebben we je hulp hard nodig, dus vertel over ons, deel ons op Facebook en spam over ons in je netwerk!

FAQ 

Wat verstaan we onder makers?
Voor ons zijn dat mensen die:

Producten met de hand maken. Zoals het maken van sieraden, kleding, kostuums, schoonheidsproducten, houtwerk, speelgoed, sieraden, interieurdecoratie, meubels.

  • Kunst maken zoals; keramiek, schilderijen, sculpturen, illustraties, graffiti, zeefdruk, fotografie, kalligrafie.
  • (Oude) Ambachten uitoefenen zoals; schoorsteenvegers, rietvlechters, rietdekkers, hoefsmeden, lassers.
  • Culinaire producten maken zoals; bierbrouwers, thuismaaltijden maken, taart- en banketbakkers, specialisten die allergie-vrij eten maken, locale catering.
  • Muziek maken, schrijven, produceren of opnemen. Instrumenten maken, stemmen of repareren.
  • Literatuur of teksten schrijven of in opdracht verhalen en teksten kunnen schrijven.
  • Tuin- en dier gerelateerde diensten uitvoeren of maken zoals; het kweken van planten, bloemen, groente of fruit, honing maken of bloemschikken. Tuinarchitectuur, schuren en sauna’s bouwen, kippenren maken of hondenhok bouwen.
  • Vervoer gerelateerde producten maken of diensten leveren zoals; motoren reviseren, zeilen maken. Interieurbouwen of stofferen voor boot of caravan. Verfspuiters voor motoren, auto’s of boten.

Natuurlijk staan niet alle beroepen of creatieve expressies er bij, maar waarschijnlijk geeft het een duidelijk beeld of jouw talent hiertussen past. Als je twijfelt neem dan contact met ons op via het Contactformulier en dan antwoorden wij je zsm.

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld als maker?
Zodra jij je hebt aangemeld gaan we je gegevens checken. De site is nog in aanbouw dus we hebben even tijd nodig om alles te verwerken. Aanmelden geeft geen garantie tot plaatsing. Als je je voor de nieuwsbrief hebt aangemeld dan krijg je regelmatig een update over het aantal aanmeldingen en nieuwe ontwikkelingen van MastersandCrafters. Momenteel hebben we meer dan 500 makers in ons bestand dus er is nog wat werk aan de winkel.

Wat kost het om een maker te zijn op MastersandCrafters?
Dit is gratis en je mag in de toekomst ook gratis reageren op oproepen van consumenten. Waarom? Omdat wij de site gaan oprichten met het doel ambachtslieden (Masters) en makers (Crafters) vindbaar te maken. We zien talent verloren gaan omdat men niet kan concurreren met grote bedrijven en massaproductie. Nu is het goede moment om de tegenaanval in te zetten. Handmade is hot en daar gaan wij gebruik van maken.

Waarom kan ik hier geen producten verkopen?
We willen geen verkoopsite worden, omdat we denken dat die er al genoeg zijn (en ook goed zijn). We willen mensen juist op een nieuwe manier laten denken: Je kunt vanaf nu iets laten maken wat jij wilt! En op deze site kun je daar de juiste persoon voor vinden.

We worden dus een zoeksite en meetingplace voor handige mensen in de breedste zin van het woord. Daarbij willen we stimuleren dat mensen uit de regio jou als eerste zullen vinden en dan pas de makers buiten de regio.

Wil de consument wel betalen voor handmade?
Om het aloude idee van “handwerk is duur” beter uit te leggen, zal het belangrijk worden dat makers tijdens hun contact met de klant uitleggen waar prijzen op gebaseerd zijn.

Hoe gaan toekomstige consumenten mij benaderen als ik mijn online werkplaats heb ingericht?
Consumenten kunnen contact met jou opnemen via het contactformulier.

Wie zijn jullie?
Ik ben Jeanne en heb achter de schermen een klein sparringsteam van mensen om mij heen. In het verleden was ik manager bij een productiebedrijf, eindredacteur, filmmaker en stylist bij een magazine. Momenteel ben ik naast M&C actief als pottenbakker.

Wat verdien je hier aan?
Niks (althand nog niks). Hoe ik dat ga financieren? Zelf! Helaas is de crowdfunding niet gelukt, maar ik geloof dat MastersandCrafters in de lucht moet komen en daar ga ik mijn best voor doen. Uiteraard hoop ik de investering in de toekomst weer terug te krijgen. 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: