Alle handige mensen op een site!

Dozen maker

Plaats Amsterdam (Noord- Holland)
Workshops: ja
Materialen: Papier, karton, decoratiematerialen

Ik maak: Luxe bewaardozen, verpakkingen voor sieraden, boeken (boekbinden)Over: Afgestudeerd als illustrator (AKI Enschede) ben ik via boekbinden bij kartonnagewerk terecht gekomen. Ik heb een passie voor kasten en kastjes, laatjes en dozen, bijzondere papieren, handmarmers en kralen. 

 

Contact: Heb je een vraag voor een opdracht of wil je meer informatie over mijn werk? Vul dan het contactformulier in en ik neem zsm contact met je op. Voor een impressie, check: Facebook en Instagram! 

nieuw

Online werkplaats van: Danielle Sokhof
Bedrijf: Stokhof Design
Plaats: Woerden ( Utrecht)
Workshops: Nee
Materialen: Massief hout

Ik maak: Ik ben gespecialiseerd in het maken van massief houten meubels, houtdraaiwerk, accessoires en kunstzinnige kastjes.

 

Over: Ik ben als zelfstandig meubelmaker begonnen na mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam. Ik heb mij gespecialiseerd in het mooie vak houtdraaien en gebruik voor veel van mijn producten lokaal en duurzaam hout. Dit hout is afkomstig van bomen die bijvoorbeeld door wijzigingen in een bestemmingsplan verwijderd moeten worden. Op deze wijze krijgen de bomen weer een nieuw leven als een mooi product. Ik houd van uitdagingen en heb tevens veel verschillende machines tot mijn beschikking. Daarnaast werk ik samen met lokale ambachtslieden met verschillende disciplines.

Ik ga er vanuit dat wanneer u iets door een ambachtsman/vrouw laat maken het project betekenis voor u heeft. Het is mijn missie om uw wens zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan zodat u hier nog vele jaren plezier aan kunt beleven.

 

Contact: Heeft u een bijzondere uitdaging voor mij? Dan hoor ik graag van u! Voor meer informatie vul het formulier hieronder in en volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

 

Lampenmaker

Online werkplaats van: Rob Alferink
Bedrijf: PicusLED
Plaats: Son (Noord-Brabant)
Workshops: Ja
Materialen: hout, 3D print, vilt en koper

kleine drie
Ik maak: en ontwerp lampen. PicusLED is een ontwerp/ ingenieurbureau voor LED verlichting. Dit komt voort uit mijn hobby als houtbewerker. In sommige gevallen werk ik samen met kunstenaars die een materiaal maken waarvan ik dan weer een lamp maak. Maar je kunt ook bij mij terecht als je een idee voor verlichting hebt. In overeenstemming met jou maak ik een ontwerp en kan deze ook voor je uitwerken.

rob 2pics

Over: De naam van mijn bedrijf is PicusLED. In het Latijn is Picus vetaald als specht en een specht is een houtbewerker. Met de huidige mogelijkheden van LED probeer ik unieke lampen te maken die een sieraad zijn voor het interieur.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je meer weten over mijn werk en wat ik voor jou kan betekenen? Ik zie graag je reactie via onderstaand formulier tegemoet. Volg me op Facebook  en Instagram voor de laatste updates!

 

Goudsmid

Online werkplaats van: Ellen Yska
Bedrijf: Yska-Sieraden
Plaats: Eindhoven (Noord-Brabant)
Workshops: Ja
Materialen: Goud, zilver, edelstenen en verwante materialen.
kleine drie
Ik maak: sieraden. Ik werk met goud en zilver (en soms andere materialen) op een ambachtelijke manier. Ik maak voornamelijk sieraden in opdracht. Samen met de klant kom ik tot een ontwerp. Ik heb ook een eigen collectie, die bestaat uit unieke sieraden en kleine series. Verder geef ik cursussen in mijn atelier op Strijp-S in Eindhoven.

 

Over: Ik werk al 30 jaar als goudsmid en nog steeds met smeed ik met evenveel liefde. Ik werk met zilver, goud en edelstenen. Heeft u zelf edelstenen die u in een sieraad wilt laten verwerken, dan is dat in de meeste gevallen ook mogelijk. Tevens is er de optie om uw oude gouden sieraden te laten vermaken of omsmelten tot een nieuw sieraad.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je meer weten over mijn werk en wat ik voor jou kan betekenen? Ik zie graag je reactie via onderstaand formulier tegemoet.Volg me op Facebook voor de laatste updates!

 

Meubelmaker

Online werkplaats van: Sander Rutgers
Bedrijf: Tweakhout
Plaats: Gouda (Zuid-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Hout, metaal, plastic, you name it.

def 2
Ik maak: meubels zoals tv-kasten, salontafels, kledingkasten, trapkasten. Maar ook keukens, kippenhokken of complete terrasoverkappingen. Ik heb naast alle “standaard” machines in mijn werkplaats ook een kleine CNC-freesmachine staan waarmee ik maatwerk naamborden en andere zaken kan fabriceren, en beschik over een TIG- en een MIG-lasapparaat.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 16.16.52.png

Over:  Ik ben begonnen in de offshore en heb daar veel met metaal en hydrauliek gewerkt. Daarna heb ik mijn eigen werkplaats gebouwd en van daaruit ben ik nu al bijna 3 jaar voor mezelf bezig. De beste beslissing ooit!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Voor vragen kun je via onderstaand formulier contact met mij opnemen. Volg ons Facebook en op Instagram voor de laatste updates!

 

 

Goudleermaker

Online werkplaats van: Sebastiaan van Soest
Bedrijf: Goudleeratelier Van Soest
Plaats: Wateringen (Zuid-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Leer, goud en zilver.

def 2
Ik maak: goudleer. Dit is toepasbaar op stoelen, tassen, kamerschermen en wandtapijten. Goudleer vervaardigen is een oud ambacht en iets wat erg bijzonder is voor als je iets wil hebben wat je nergens anders vindt. Bovendien  ben ik de enige goudleermaker in Nederland. Ik kan naast het maken van goudleer ook restaureren.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.52.37

Over:  Goudleer, dat zijn oorsprong in de 6e eeuw heeft, is leer waarop een goudglans wordt aangebracht. Deze goudglans wordt verkregen door bladzilver op het leer aan te brengen en het daarna te voorzien van een gele vernislaag. Goudleer is dus geen verguld leer, zoals de naam doet vermoeden. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van kleurstelling. Naast de gouden kleur, die in verschillende tinten kan worden aangebracht, zijn verder alle kleuren toepasbaar. Ook kunnen er nieuwe of oude patronen worden gemaakt.
In goed overleg is bijna alles mogelijk. Een aantal producten is zo te verkrijgen maar de meeste producten worden echter uitsluitend op aanvraag gemaakt. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Voor vragen kunt u via onderstaand formulier contact met mij opnemen. Volg ons Facebook en op Instagram voor de laatste updates!

 

 

Leerbewerkers

Online werkplaats van: Anne Kistemaker en Jeroen Greven
Bedrijf: Studio Roem
Plaats: Amsterdam (Noord-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Wij maken gebruik van hoogwaardige kwaliteit, duurzaam leder. Ons leder is afkomstig van restpartijen uit Europa. Het leer behandelen wij met veel respect en gebruiken wij zo efficiënt mogelijk.

def 2
Ik maak samen met mijn partner (Jeroen Greven) maken wij (reis) producten van leer. Denk hierbij aan paspoort- en brillenhoesjes, travel journals, camera straps etc. Alles ontwerpen en maken wij zelf uit leer waarbij we inspiratie halen uit de natuur. Met Jeroen’s achtergrond als product designer en mijn achtergrond in leerbewerking vormen wij samen een goed duo. Naast de producten die wij op dit moment aanbieden op de website maken we gepersonaliseerde tassen en klein lederwaren op aanvraag.

Over:  tijdens het reizen over de Wereld raakten wij geïnspireerd om lederen reisproducten en tassen met de hand te maken. Ieder product vloeit voort uit de indrukken en ervaringen die de reizen op ons maakten.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je meer weten over mijn werk en wat ik voor jou kan betekenen? Ik zie graag je reactie via onderstaand formulier tegemoet. Volg ons Facebook en op Instagram voor de laatste updates!

 

 

 

Allround maker

Online werkplaats van: Heino Minnema
Bedrijf: Minnema Solutions / Woodcraftingpioneer
Plaats: Kerkwijk (Gelderland)
Workshops: Nee
Materialen: Digitaal, handtekenen, hout en staal.
def 2
Ik maak: interieurontwerpen, grafisch ontwerpen en meubelontwerpen. Daarbij doe ik aan productontwikkeling, software ontwikkeling en grafisch ontwerp. Ik werk veel samen met andere makers op MastersandCrafters.

 

Over: Mijn doel is om samen met jou je visie of plan zo helder mogelijk in kaart te brengen met als doel daar een visuele expressie aan te geven die bij jou past. 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je meer weten over mijn werk en wat ik voor jou kan betekenen? Ik zie graag je reactie via onderstaand formulier tegemoet. Volg me Facebook en Instagram voor de laatste updates!

 

 

 

 

Keramist

Online werkplaats van: Wietske Sietsma
Bedrijf: Atelier W.
Plaats: Arnhem (Gelderland)
Workshops: Nee
Materialen: Aardewerk en porselein. Gips voor de mallen.
def 2
Ik maak: keramiek en mallen. Ik vervaardig met klei allerlei dingen. Objecten voor in huis en tuin. Maar ook objecten om verlies of rouw vorm te geven.
Het liefst maak ik mallen van bestaande dingen zodat ik dat af kan gieten in klei.

Schermafbeelding 2018-10-17 om 22.24.40

Over: Ik houd van alle onderdelen van keramiek: Het modelleren, mallen maken, mallen open maken en mij elke keer weer verwonderen over wat voor prachtigs er in zit. Het secuur en netjes afwerken, het magische en meditatieve proces van het draaien, mooie kleursamenstellingen bedenken en composities maken. Alles vind ik even plezierig om te doen. Uitgedachte kleuren, mooie vormen en een hoog afwerkingsniveau maken dat je met mijn creaties iets moois en unieks kado geeft of in huis haalt.

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je meer weten over mijn werk en wat ik voor jou kan betekenen? Ik zie graag je reactie via onderstaand formulier tegemoet.Volg me op Instagram voor de laatste updates!

 

 

 

Sieradenmaker

Online werkplaats van: Anna Celine Balink
Bedrijf: Fraai Jewels
Plaats: Amsterdam (Noord-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Edelmetalen en voornamenlijk 14 karaats goud en edelstenen.
def 2
Ik maak: hoogwaardige sieraden. Deze sieraden worden gemaakt in het hartje van Amsterdam door een goudsmid met passie voor pure producten en ambachtschap.

Schermafbeelding 2018-10-17 om 21.30.02.png

Over: Fraai Jewels is opgericht door Anna Celine en Maarten Ruijtenberg. Alle sieraden zijn ontworpen en handgemaakt door Anna Celine. De sieraden zijn karaktervole sieraden waarbij de edelstenen vaak het hart van het sieraad vormen. Alle sieraden worden met de hand gemaakt en kunnen naar wens worden aangepast of helemaal op maat worden gemaakt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag over onze sieraden of wil je je idee uitgewerkt zien? Neem dan even contact met ons op via onderstaand formulier. Check ons op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Glasblazer

Online werkplaats van: Alwin Overwater
Bedrijf: Glasblazerij het Quakeltje
Plaats: Exmorra (Friesland)
Workshops: Nee
Materialen: Glas. Soms in combinatie (sokkels) met andere materialen zoals steen, hout en RVS.
def 2
Ik maak: Glaskunst aan de brander in opdracht en natuurlijk ook vrijwerk.
In overleg met de klant wordt een persoonlijk ontwerp met symboliek gemaakt.
Onze glasblazerij is de plek waar het ambacht glasblazen overvloeit in ware glaskunst.

Over: Glasblazerij het Quakeltje is de plek waar glasblazer / glaskunstenaar Alwin Overwater zijn kunsten vertoond en voor elke gelegenheid originele en persoonlijke glasobjecten maakt. Alwin Overwater is op 3 april 1967 geboren in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel, waar ook de glasblazerij naar is vernoemd namelijk “Glasblazerij ‘t Quakeltje”. Het vak heeft Alwin geleerd op de Leidse Instrumentmakersschool (L.I.S.), een unieke school waar bij slechts enkele leerlingen per jaar het vak
glasinstrumentmaken wordt bijgebracht. Met veel geduld en oefenen kan men na deze opleiding en de nodige ervaring met precisie laboratoriumglaswerk maken. Na zijn opleiding heeft Alwin 7 jaar laboratoriumglas vervaardigd bij Lenz Labor Instruments in Haarlem. Alwin kon het niet laten de kunstzinnige kant van het vak op te zoeken. En begon samen met zijn vrouw Barbara een glasblazerij in Aalsmeer. In 1997 zijn zij naar Exmorra in Friesland verhuisd. Dit is de plek waar de kunst echt begon te bloeien en dat komt zeker door zijn specialisme bloemen die vanuit Aalsmeer werd doorgezet. Ondertussen zijn er geen grenzen meer en maakt Alwin naast vrij werk in opdracht.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je je idee uitgewerkt zien in glas? Neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Allround Maker

Online werkplaats van: Sebastiaan Mollema
Bedrijf: SEAMM
Plaats: Maarssen (Utrecht)
Workshops: Ja
Materialen: hout, metaal, composieten, elektronica
def 3
Ik maak: meubels, gereedschappen, tuinhuizen, bijzondere schuttingen, ornamenten en decoratie. Bewegende en mobiliteitsprojecten.

Schermafbeelding 2018-10-01 om 14.03.41.png

Over: Ik maak met heel veel plezier diverse dingen. Van meubels tot aan ornameten en gereedschappen. Maar ik richt mij voornamelijk op tuinhout toepassingen zoals tuinhuizen en schuttingen. Daarnaast maak ik voor binnen- en buitenmeubels.
Ik ben opgeleid als ingenieur en heb een achtergrond in de fabricage van meubels en werktuigen. Sinds 2015 heb ik SEAMM opgericht en ben ik voornamelijk actief als timmerman en meubelmaker. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Kan ik je helpen bij een project? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook of Instagram voor de laatste updates! Of check mijn Youtube kanaal.

Houtbewerker

Online werkplaats van: Kai Boonzaijer
Bedrijf: Skapa Ambachtswerk
Plaats: Lunteren
Workshops: Nee
Materialen: Hout, staal
def 2
Ik maak: houten meubels voor binnen en buiten zoals tv-meubels, design picknicktafels, tafels, kasten, banken,  maar ook ander custom werk zoals snijplanken, houten speelgoed en relatiegeschenken. Ik werk veel samen met andere ambachtslieden om projecten tot in de puntjes uit te werken.

IMG_1828 2.jpg

Over: We leven in een tijd waarin we steeds vaker op zoek gaan naar unieke spullen. Steeds meer mensen zijn op zoek naar iets persoonlijks, een meubelstuk met een verhaal of een lamp die ook zijn plek verdiend als hij niet brandt. En dat is precies wat dit werk zo mooi maakt. Het maken van producten voor mensen die een persoonlijk verhaal hebben. Samen met de klant in gesprek gaan en hun ideeën vertalen in een fysiek object. Daarom ben ik in na jarenlang hobbymatig houtbewerken in 2016 mijn bedrijf gestart.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag over een meubel op maat of een andere vraag? Neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Glasblazer

Online werkplaats van: Miranda van der Waal
Bedrijf: Glasblazerij Miranda van der Waal
Plaats: Rotterdam (Zuid-Holland)
Workshops: Ja
Materialen: Glas en buisglas voor de vlam.
def 3
Ik maak: mondgeblazen lampen, vazen, glazen, parfumflesjes, insecten etc.
Ik krijg ook regelmatig opdrachten voor het maken van relatiegeschenken

IMG_1861

Over: Het familievak werd Miranda met de paplepel ingegoten. Op haar 17e leerde Miranda de essentiële basistechnieken van haar moeder, glasblazer Woutje Schaaf. Haar ambitie in het vak werd niet onopgemerkt. Ze volgde een vierjarige opleiding bij meesterglasblazer Van Bruggen in Rotterdam en ontwikkelde vervolgens haar unieke eigen stijl en omgang met glas. In de vormgeving en decoratie van haar objecten wordt Miranda sterk geïnspireerd door de jugendstill en art deco. De natuurlijke, vloeiende lijn van levend organisme probeert ze in haar werk te verwezenlijken

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Ik blaas in beperkte oplage exclusieve relatiegeschenken in meerdere prijsklassen. Denk aan champagne- of wijnglazen, rozenvazen, kerstballen en kadocheques. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook  of Instagram voor de laatste updates!

Chocolatier

Online werkplaats van: Marielle Bijnen
Bedrijf: Marbon Chocolade Events
Plaats: Breda (Noord-Brabant)
Workshops: Ja
Materialen: duurzaam geteelde cacao en voor de ganaches (vullingen) worden natuurlijke producten gekozen zoals fruit, noten, honing en kruiden.

 

def 3
Ik maak: graag chocolade in opdracht. Met liefde verzorg ik heerlijke bonbons en andere chocolade. Dit kan zijn voor jullie bruiloft, een jubileum, je verjaardag, een (tuin)feest, je receptie etcetera.

Bruist_3

Over: In 2009 stapt Marielle de wereld binnen van chocolade en is sindsdien gefascineerd door dit boeiende product. Marbon chocolade events is geboren uit een passie voor chocolade én de passie om mensen bij elkaar te brengen door middel van deze luxe lekkernij.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: wil je zelf ervaren, proeven, koken en werken met chocolade onder begeleiding van Chocolatier Marielle? Of heb je een vraag over chocolade in opdracht neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier. volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Houtbewerker

Online werkplaats van: David Beil
Bedrijf: Sustain Woodworks
Plaats: Moerkapelle (Zuid-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Hout, oud of nieuw, strak of ruw. In combinatie met andere materialen indien nodig
def 2
Ik maak: vooral houtwerk. Denk hierbij aan overkappingen, tuinhuisjes, steigers, theekistjes en meubels voor binnen en buiten.

Over: Gedreven door mijn passie voor hout en houtbewerking ben ik begin 2018 mijn bedrijf gestart. Ik werk het liefst met oud hout. De uitdaging om juist van oud hout iets nieuws te maken motiveert mij enorm. Samen met de klant tot een ontwerp komen en het daarna vormgeven is een van de leuke aspecten van mijn vak. Naast het vervaardigen van producten en meubels, voer ik ook verschillende reparatie werkzaamheden uit.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heb je interesse in een custom-made product of heb je vragen, neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier en volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Kleermaker

Online werkplaats van: Lilli Turner
Bedrijf: Lilli Turner
Plaats: Amsterdam (Noord-Holland)
Workshops: Ja
Materialen: Voornamelijk stof, maar ik vind het ook leuk om bijzondere materialen te gebruiken, zoals oude kranten of 2e hands textiel (uiteraard alleen als het past bij het ontwerp/concept).

def 3
Ik maak: speciale kledingstukken op maat, van bruidsjurken tot kostuums. You name it, I make it! Ik ontwerp alles van scratch. 

Over: Ik werk sinds 7 jaar als freelance kleermaker en kleding- / kostuumontwerper (eerst in Portland, VS en nu in Amsterdam, NL) en heb twee kleermakersdiploma’s behaald bij de Nederlandse LPM (één in het ontwerpen van patronen en constructie, en een in textielkennis) en ben druk bezig met de volgende (en de laatste … misschien). Ik ben dol op spelen met vorm, textuur, lijnen en kleur. Kostuums, mode, streetwear, bruidskleding, zolang er een element van uitdaging en een klein beetje (of veel) ruimte is voor mijn eigen creatieve bijdrage, ben ik graag van de partij!

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Op je trouwdag wil je er natuurlijk op je allerbeste uitzien! En dus wil je iets dragen wat je niet alleen geweldig staat, maar wat ook helemaal bij jou past. Maar wat als je het plaatje in je hoofd niet in de winkels kan vinden? Of als je iets wil dat echt 100% uniek is? Dan kun je bij mij terecht. Ik hoor graag van je via onderstaand contactformulier als je een kleding of kostuumwens hebt. Ook kun je een kijkje nemen op mijn Instagram voor de laatste updates!

Ontwerper

Online werkplaats van: Singrid van Waarde
Bedrijf: DailyLiving
Plaats: Haarlem (Noord-Holland)
Workshops: Ja
Materialen: Stof, hout en leer. Maar ook andere materialen zijn denkbaar al proberen we het werken met plastic zo veel mogelijk te vermijden.

def 3
Ik maak: interieurontwerpen voor mensen die vastlopen met de inrichting van hun woning en op zoek zijn naar praktische woonoplossingen.

Over: Mijn ontwerpen voer ik uit met verbeelding, vindingrijkheid & inventiviteit. In mijn werkplaats in hartje Haarlem ontwerp ik in opdracht. Hier gebruik ik zoveel mogelijk natuurlijke materialen, waaronder hout, stof & leer. Dit zie je terug in de vele producten: lampen, kussens en andere interieuraccessoires.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en ga graag met je in gesprek. Als je hieronder je gegevens achterlaat, kom ik indien gewenst langs op de betreffende locatie. Ook kun je een kijkje nemen op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Illustrator

Online werkplaats van: Renske Reus
Bedrijf: Birds by Renske
Plaats: Zwaagdijk (Noord-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: papier, potlood, aquarelverf

def 2

Ik maak handgetekende ansichtkaarten. Ik heb een collectie met ansichtkaarten van tuinvogels op mijn website staan. Maar maak ook tekening in opdracht voor bijvoorbeeld trouwkaarten en andere feestelijke uitnodigingen. In de toekomst wil ik mij ook gaan specialiseren in muurschilderingen.

Schermafbeelding 2018-08-31 om 12.26.45kopie
Over: Ik ben Renske Reus, de drijvende kracht achter Birds by Renske. Al van kinds af aan ben ik altijd aan het scheppen en creëren. Creativiteit kent bij mij geen grenzen. Tekeningen, bloemkunstwerken of beeldende kunst, ik maakt het allemaal.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heb je een vraag voor een opdracht of wil je meer informatie over mijn werk? Vul dan het contactformulier in en ik neem zsm contact met je op. Voor een impressie, check: Facebook en Instagram! 

Meubelmaker

Online werkplaats van: Gert Rosendal
Bedrijf: Grip Design
Plaats: Barneveld (Gelderland)
Workshops: Nee
Materialen: Een combinatie van hout en ijzer. Bij het vinden van toffe allerdaagse spullen verwerk ik dit ook graag in meubels.

def 2

Ik maak: On the bench design van diverse type meubels van zowel gebruikte als nieuwe materialen. Voorkeuren liggen bij salontafels en verlichting.IMG_1402.jpg

Over: Grip Design is begonnen uit een voorliefde voor gebruikte materialen die al talloze modegrills overleeft hebben Materialen die eigenlijk na jaren alleen nog maar meer karakter hebben gekregen en voor oud vuil buiten zijn gezet als afdankertje. Ik gebruik deze materialen om iets een nieuw leven in te blazen. Grip design is begonnen als hobby maar heeft sinds kort een eigen KVK nummer. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heb je interesse in een custom-made product of heb je vragen, neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier en volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Meubelmaker

Online werkplaats van: Keith Reynolds
Bedrijf: Keith Reynolds

Plaats Zwolle
Workshops: nee
Materialen: hout en gerecycled hout, pallets, HPL, staal, oud hout, glas
def 2
Ik maak: Meubels en interieurbouw. Voorbeelden hiervan zijn kasten, tafels,  krukken, stoelen, tv-kasten en alles wat hoort bij project interieurbouw.IMG_9710

Over: Keith Reynolds is een meubelmaker in hart en nieren. Zijn expertise ligt bij maatwerk meubels met bijzondere en technische afwerkingen. Een vakman die tot het uiterste gaat om het gewenste resultaat te halen. Geboren en getogen in Ierland kwam hij voor zijn liefde in 2003 naar Nederland, waar hij met zijn gezin in Zwolle neerstreek.
Getraind in het hoge segment leerde hij met de standaard niet genoegen te nemen en dat is te zien in zijn werk. Keith werkt met grote precissie en vind creatieve oplossingen voor uitdagende projecten.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Neem via onderstaand contactformulier vrijblijvend contact met mij op. Voor een indruk van mijn laatste werk check mijn Instagram en Facebook.

Breiwerk Design

Online werkplaats van: Josee Jansen
Bedrijf: Sjawls.com
Plaats: Amsterdam (Noord-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Ik werk uitsluitend met katoenen (organic) garens en een fijn breimachine. En met verfstoffen om de garens te verven.

def 2
Ik maak en ontwerp gebreide sjaals op de breimachine. Voor een deel van mijn collectie verf ik zelf de garens in een bepaald dessin. Deze (grafische) dessins  ontstaan door de breitechniek te combineren met een traditionele , etnische weef – en verf techniek  , de Ikat techniek , waardoor  verrassende en unieke dessins in een breisel ontstaan.

Schermafbeelding 2018-08-31 om 13.01.12

Over: Draagcomfort en duurzaamheid spelen voor mij een belangrijke rol bij de keuze van de garens en de productie. Alles wordt ontworpen en gemaakt in mijn eigen atelier.
De sjaals worden gemaakt van eersteklas biologische katoenen garens, met het GOTS certificaat ( Global Organic Textile Standard) .Voor mensen met een wol intolerantie zijn zachte katoenen sjaals ideaal om te dragen. Naast de werkzaamheden in mijn atelier werk ik nog als docent Beeldende Vorming.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Wilt u een product op maat laten maken, neem dan vrijblijvend contact met mij op voor de mogelijkheden!

 

Lampenkapmaker

 

Online werkplaats van: Ella de Regt
Bedrijf: Atelier Wat Anders
Plaats: Scharsterbrug (Friesland)
Workshops: Ja
Materialen: Textiel en lampenkapmateriaal.

def 3.jpg

Ik maak: bijzondere lampenkappen op maat. Naast de gebruikelijke kappen, ontwerp ik ook unieke stukken voor klanten. Opdrachtgevers mogen hun eigen stof aanleveren of kiezen uit bijzondere designs of prints. Oude kappen kan ik desgewenst ook opnieuw stofferen. 

Over: In mijn atelier in Friesland ben ik begonnen met het maken van lampenkappen. Nu heb ik een klein winkeltje en geef ik workshops. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 

Contact:  Wil je de mogelijkheden voor een custom-made lampenkap bespreken? Vul dan onderstaand formulier in zodat ik contact met je op kan nemen. Voor een overzicht van mijn laatste werk, volg me op Facebook en Instagram

Mozaïst

Online werkplaats van: Natasja Mulder
Bedrijf: Atelier Colorito
Plaats: Teteringen (Noord-Brabant)
Workshops: Ja
Materialen: Venetiaans glas, marmer, gekleurd glas, hout-as. 

def 3.jpg

Ik maak: mozaïekkunst. Ik ben professioneel en klassiek opgeleid mozaïekmaker. Ik maak mozaïek in opdracht. en vrij werk. Denk daarbij aan portretten, dieren, landschappen, abstracten, maar ook logo’s, familiewapens etc. Voor binnen en buiten. Ik verkoop mozaïekmateriaal en ik geef les in het maken van mozaïek.
Daarnaast maak teken ik portretten in opdracht.

Over: Het maken van een mozaïek is een uniek samenspel van artisticiteit en vakmanschap. Dat is nu precies wat het mozaïekvak voor mij zo boeiend maakt. In toch alle bescheidenheid mag ik mij scharen tot de weinige Nederlandse mozaïsten die klassiek opgeleid zijn gelijk aan de unieke methode van de mozaïekschool van Spilimbergo. Ik volgde de 7-jarige mozaïek- opleiding aan de kunstacademie van Wilrijk, België. Omdat ik constante vernieuwing op zowel creatief als technisch vlak erg belangrijk vind, volg ik ook regelmatig masterclasses op professioneel niveau in het buitenland. Als zodanig kan ik mijn vakmanschap op een hoog peil houden.In 2006 heb ik mijn Mozaïek-atelier Colorito opgericht. Zo werd mijn hobby mijn beroep en ben ik sindsdien volledig zelfstandig ondernemer. Naast het atelier heb ik ook een timmerwerkplaats. Daardoor staat het atelier niet alleen kunstzinnig sterk, maar ook technisch gezien. Ik heb de mogelijkheid om alle soorten ondergronden, lijsten en constructies die ik graag gebruik in mijn werk, zelf te creëren.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag, wil je meedoen aan een workshop of wil je informatie over een te maken opdracht? Neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook voor de laatste updates!

Goud & Zilversmid


def 2

Ik maak: handgemaakte unieke sieraden, kunst en gebruiksvoorwerpen. Mijn laatste collectie bestaat uit lepelringen. Ook maak ik (moderne) geboortelepels en op maat gemaakte sieraden. Ik werk graag met zilver, koper en messing maar hergebruik ook materialen.

image1-4.jpeg

Over: Op 1 januari 2017 is het eindelijk zo ver; Smidden gaat van start. Ik begin het avontuur met sieradenlijn “screw you”. Een gewaagde combinatie tussen messing moertjes en elegante zilveren aspecten. Tijdens mijn studie als zilversmid heb ik een voorliefde gekregen voor koper en messing. Ik wil mijn uitspraak “koper is het nieuwe zilver” in de praktijk brengen met “screw you”.

In de toekomst ga ik jaarlijks een nieuwe sieradenlijn ontwerpen en produceren. Daarnaast ga ik kunstobjecten maken uit hergebruikte scooter- en auto-onderdelen.  

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heb je een vraag voor een aangepast sieraad, seen lepelring of een ander custom-made item? Dan zie ik je vraag graag tegemoet via het contactformulier. Bekijk de collectie op Facebook en Instagram

Tassenmaker

Online werkplaats van: Dees Ramaekers
Bedrijf: Made by Dees
Plaats: Breda (Noord-Brabant)
Workshops: Ja
Materialen: Leer en stof.
def 3
Ik maak: leren tassen in mijn atelier in Breda. Elke tas is uniek want van elke kleurcombinatie maak ik slechts 1 exemplaar. Custom made tassen en accessoires (riemen, portemonnees, journals etc) vind ik erg leuk om te maken omdat ik samen met de klant de uiteindelijke look bedenk. Klanten kunnen hun product samen komen stellen in mijn atelier of  doormiddel van foto’s per mail hun wensen doorgeven. Naast tassen maak ik ook relatiegeschenken. Ik besteed de grootste zorg aan kwaliteit en afwerking.

tasdees

Over:Ik ben afgestudeerd aan de St. Joost kunstacademie in Breda. Mijn passie voor leer is begonnen met de opleiding als ambachtelijk schoenmaker. Hier heb ik mijn vakkennis over leerbewerking opgedaan.De combinatie van beide opleidingen maakt dat ik een grote verscheidenheid in ontwerpen kan maken. Werken vanuit mijn eigen atelier en de leuke reacties van mijn klanten maken dat ik met nog meer passie mijn vak uitoefen. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Wil je zelf de kleuren van je tas of ander item samenstellen dan wordt deze special voor jou gemaakt! Voor een overzicht van mijn laatste werk, volg me op Facebook enInstagram! Voor contact hoor ik graag van je via het contactformulier.

Textiel Designer

Online werkplaats van: Marloes Jongen
Bedrijf: Marloes Jongen
Plaats: Tilburg (Noord-Brabant)
Workshops: Nee
Materialen: textiel.
def 2
Ik maak: interieur textiel. Zowel toegepast als lampen van textiel, plaids, kleden e.d. als vrijwerk zoals wandkleden.

photo-about-MJ-600x600

Over: In 2005 studeerde ik cum laude af aan de kunstacademie Maastricht,
in de richting textiel vormgeving. Een logische stap voor mij aangezien mijn familie al generaties lang met textiel bezig is. Mijn werk is zowel toegepast als autonoom en karakteriseert zich door mijn voortdurende exploratie van de technieken en de materialen waarmee ik werk. Hierbij worden nieuwe eigenschappen tot uiting gebracht met behoud van herkenbaarheid van de herkomst. Mijn ontwerpen zijn vaak (ogenschijnlijk) eenvoudige maar zeer verfijnd in detail. Ik speel met contrast, structuur en vorm, met daarbij altijd een sterk gevoel voor compositie vanuit een grafische kijk op textiel

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een uitdaging voor mij die met textiel te maken heeft? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook Instagram voor de laatste updates!

Handbreier

Online werkplaats van: Muriel Hoffs
Bedrijf: OntwerpatelierMuriel Hoffs
Plaats Amsterdam (Noord Holland)
Workshops: ja
Materialen: Garen van wol, katoen, cashmere, zijde, linnen, etc.
def 3
Ik maak exclusief en uniek handgemaakt breiwerk. Ook Ontwerp ik mijn eigen designs, textiel en mode accessoires en verkoop deze in mijn winkel in Amsterdam. Voorbeelden hiervan zijn shawls, armwarmers, topjes, kettingen, etc.

IMG_3311.JPG

Over:  Fysiek bezig zijn met materiaal en kleuren geeft mij plezier en energie. Nog steeds ben ik verbaasd dat uit 1 draad een heel kledingstuk kan ontstaan. Ik ben altijd opzoek naar verhoudingen met mooie en spannende materiaal- en kleurcombinaties of verrassende steken. Breien is een fantastische ambacht waar veel geduld voor nodig is. Voor mij een ideale tegenhanger van de maatschappij die steeds sneller gaat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heb je een vraag voor custom-made werk of wil je gewoon meer informatie, vul dan het contactformulier in! Voor mijn laatste werk, volg me op Facebook en Instagram!

Meubelmaker

Online werkplaats van: Danielle Stokhof
Bedrijf: Stokhof Design
Plaats: Woerden ( Utrecht)
Workshops: Nee
Materialen: Massief hout
def 2
Ik maak: massief houten meubels, houtdraaiwerk, accessoires en kunstzinnige kastjes.Ik ga er vanuit dat wanneer u iets door een ambachtsman/vrouw laat maken het project betekenis voor u heeft. Het is mijn missie om uw wens zo goed mogelijk in vervulling te laten gaan zodat u hier nog vele jaren plezier aan kunt beleven.

Aan het werk

Over: Ik ben als zelfstandig meubelmaker begonnen na mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege te Rotterdam. Ik heb mij gespecialiseerd in het mooie vak houtdraaien en gebruik voor veel van mijn producten lokaal en duurzaam hout. Dit hout is afkomstig van bomen die bijvoorbeeld door wijzigingen in een bestemmingsplan verwijderd moeten worden. Op deze wijze krijgen de bomen weer een nieuw leven als een mooi product. Ik houd van uitdagingen en heb tevens veel verschillende machines tot mijn beschikking. Daarnaast werk ik samen met lokale ambachtslieden met verschillende disciplines.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heeft u een bijzondere uitdaging voor mij? Dan hoor ik graag van u! Voor meer informatie vul het formulier hieronder in en volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

 

Mandala Art

Online Werkplaats van: Tessa Smits
Bedrijf: Tessa Smits Art
Plaats: Den Haag
Workshops: Ja
Materialen: Voornamelijk acrylverf op canvas
def 3

Ik maak: Abstracte dot art schilderijen, t-shirts met mandala designs, tattoo designs, patronen en street art. Alles is gebaseerd op heilige geometry, mandalas en oeroude vormen en symbolen. Ik maak vrij werk, maar werk ook veel in opdracht.

IMGs_0981.jpg

Over: Ik ben niet altijd full time kunstenares geweest. Ik heb bedrijfskunde gestudeerd en jaren als interim marketeer gewerkt. Het schilderen deed ik er toen naast. Het werken op kantoor viel me steeds zwaarder omdat ik voelde dat ik niet deed wat voor mij daadwerkelijk de bedoeling was. Dat ging niet alleen over mijn verlangen om kunst te maken maar misschien nog wel meer om een vrij leven te leiden. En toen door een ‘crisis’ alles wegviel kreeg ik de kans om te kiezen voor een heel ander leven. En die kans heb ik nu ongeveer 5 jaar geleden met beide handen aangegrepen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Als je geinteresseerd bent in één van de kunstwerken, FF sparren of een leuke samenwerking voor ogen hebt. Neem dan contact met mij op via het formulier hieronder en volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Viltbloemist

Online werkplaats van: Daphne Engelke
Bedrijf: De Viltbloemist
Plaats: Eindhoven (Noord-Brabant)
Workshops: Ja
Materialen: 100 % wolvilt
def 3
Ik maak: en ontwerp natuurgetrouwe bloemen en deze werk ik uit in duurzaam wolvilt. Bloemen die onafhankelijk van het seizoen in alle gewenste kleuren te bestellen zijn en die dus geen water nodig hebben, verzorging en/of daglicht.Bloemen met een speciale betekenis, bloemen met een verhaal voor alle memorabele gebeurtenissen uit iemands leven.

Over: Ik hou van bloemen! Wat ik lastig vind is bloemen te zien verwelken, dat ze hun kopjes laten hangen en dat ik ze zie wegkwijnen in mijn vaas. In de tuin tijdens het veranderen van het seizoen vind ik dit minder lastig. Maar bij een uitvaart of een bruiloft maakt het mij treurig. Dit is de reden dat ik ben begonnen met het maken van blijvende handgemaakte bloemen. Bloemen uit duurzaam wolvilt die voor altijd hun kleur, frisheid en vorm behouden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Heb je vragen of wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, vul het formulier hieronder in of volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Houtbewerkers

Online werkplaats van: Wilko en Ferdinand
Bedrijf: Woerdsche Knoest
Plaats: Woerden ( Utrecht)
Workshops: Nee
Materialen: Hout (voornamelijk inlands lokaal gewaterd hout), metaal, kunststof en leer.
def 2

Wij maken: Alles van hout van (klein)meubels tot deurgrepen, ballusters, speakers, naamborden, snijplanken, houten servies, trappen, houtsnijwerk, relatiegeschenken etc.

woerdsche-knoest-uitgelicht-header.jpg

Over: Het juiste hout kiezen uit het te rooien hout, het wateren en verzagen van de bomen is een ambachtelijk proces dat in Nederland vrijwel niet meer voorkomt binnen een bedrijf dat de houtbewerking als core-business heeft. Bij Woerdsche Knoest gebeurt dit proces al 35 jaar. We leren nog steeds iedere dag bij en ontwikkelen keer op keer nieuwe bewerkingstechnieken om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij de wensen die ze hebben.Van origine is Wilko ingenieur en Ferdinand instrumentenmaker. We beschikken over een houtdraaierij en een high end laser waarmee we foto’s op (o.a.) hout kunnen graveren.  Op onze facebook en instagram pagina staat een klein scala aan producten die wij maken.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Voor meer informatie vul het formulier hieronder in of volg ons op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

Industrial Art

Online werkplaats van: Michael Wernert
Bedrijf: Vintage Monger
Plaats: De Meern (Utrecht)
Workshops: ja
Materialen: Vintage materialen, historische of vintage objecten, gerecylede of gevonden voorwerpen, plexiglas, staal, hout

def 3
Ik maak: Design en gebruiksvoorwerpen van gerecylede (vintage) materialen. Met enige regelmaat voer ik ook projecten uit voor het inrichten van kapsalons of restaurants/winkelruimtes met een industrial design. Verder creëer ik uit aanbod (eigen vintage vondsten) en vraag (van klanten). Denk hierbij aan het restaureren van een 200 jaar oude wandelstok, een antiek of Vintage item met gevoelswaarde tot kunstobject of gebruiksobject maken. Voorbeelden hiervan zijn industrial lampen, muurdecoratie en presentatie objecten voor verzamelingen.

IMG_9719

Over:  Als ICT projectmanager heb ik de stap gemaakt naar recycle kunstenaar. Ik combineer mijn ontwerp- en maak skills, met mijn kennis over vintage- en historische producten. En daarom voer ik mijn werk met enorm veel passie uit. Klanten komen vaak met een object met emotionele waarde naar mij toe en vragen dan of ik er iets mee kan doen of kan verfraaien, zodat ze het een plek in hun huis kunnen geven. Ik laat mij inspireren door het object en zijn eigenaar. De verhalen, het ontwerpproces en het uiteindelijke resultaat is wat mijn werk zo enorm boeiend maakt.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Misschien heeft u wel een Vintage of Antiek item in uw bezit met een historie of met een speciale betekenis voor u, maar ligt het nu ergens opgeborgen waar niemand het kan zien. Neem dan gerust contact met mij op. Er is een grote kans dat ik het zo kan aanpassen dat het een mooi object wordt wat gezien mag worden of weer een functioneel doel zal krijgen

Contact: Heb je een vraag voor een custom made product of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op. See you at Instagram Facebook

Wij plaatsen jouw opdracht gratis

glass-1751210

Zoek je een maker om een custom-made product te laten maken of zoek je een ontwerper voor een project? Heb je een idee maar weet je niet goed wat je nu verder moet doen? Of zoek je een maker voor een Prototype? Plaats gratis je opdracht en vind een maker. Hoe? Vul het contactformulier in  of stuur ons een mail met zo veel mogelijk info en foto’s over je project of idee zodat wij hem op de site kunnen plaatsen. Dit stuur je naar mastersandcrafters@gmail.com.

Portretfotograaf

Online werkplaats van: Marjolein de Rijk
Bedrijf: Studio Rijkvol
Plaats: Maarn (Utrecht)
Workshops: ja
Materialen: foto, digitale fotografie, postcards, posters
def 3
Ik maak: Als portretfotograaf richt ik me op het maken van portretten van kinderen en senioren. Een ontspannen foto shoot waarbij in een persoonlijk contact karakteristieke portretten worden gefotografeerd.
backstage_01

Over: Het meest intrigerende van portretfotografie vind ik het zoeken naar de pure emoties en deze vangen in een blik. Zowel bij kinderen als senioren is hierin een combinatie van onbevangenheid en wijsheid te vinden. Mooi om dit vast te kunnen leggen voor nu en later. Ik werk voornamelijk op locatie.

Van dichtbij gefotografeerd worden, maakt het intiem en vrij direct. Portretten kunnen dan ook snel als confronterend worden ervaren. Tijdens de fotoshoot is het daarom vooral belangrijk dat er een ontspannen en ongedwongen sfeer is. In het contact dat in korte tijd wordt opgebouwd, werk ik ernaar toe om de ander niet meer bewust in de camera te laten kijken en volledig als zichzelf voor mij te zitten.
Na afloop selecteer ik drie unieke beelden uit het resultaat van de fotoshoot. Deze beelden bewerk ik handmatig na. Ook hierbij kan worden uitgegaan van de vanuit mijn ervaring professionele en kritische kijk. Het complete pakket is te boeken voor een eigen portret of om kado te geven. Uitgebreid en zonder verborgen kosten is de prijs van een individuele sessie € 295,-

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Neem via het contactformulier vrijblijvend contact met me op voor meer informatie!

Leerbewerker

Online werkplaats van: Jana Chocholackova
Bedrijf: Chocholackova
Plaats: Amsterdam
Workshops: ja
Materialen: leer, hout, textiel en epoxy
def 3
Ik maak: met ambachtelijke technieken zoals stempelen, graveren, verven, stansen en handnaaien  customized producten als; schoenen, sleutelhangers, telefoonhoesjes, buideltassen, handtassen of laptoptassen.

Schermafbeelding 2018-07-06 om 10.59.20

Over: Mijn passie ligt bij leerbewerken, een vak dat ik heb meegekregen van mijn ouders en grootouders die voor BATA werkten in Slovakije. In Slovakije heb ik mijn modegraad behaald aan de Technische Hogeschool.  In 2011 heb ik mijn B.A. in Nederland behaald aan de Gerrit Rietveld Academy. Om mij verder te specialiseren in schoenontwerpen heb ik verschillende cursussen in Praag gevolgd. In 2014 heb ik mijn M.A in schoen design gehaald aan de ArtEZ in Arnhem en mijn cursus behaald aan de HealthTec Academy in Utrecht.
Momenteel ben ik bezig om schoenen te maken voor internationale en nationale master studenten. mijn inspiratie haal ik uit kunst, foto’s en muziek waarbij ik oude technieken gebruik met een moderne nieuwe inslag. Ik vind het fijn om samen met de opdrachtgever mee te denken. Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Volg mijn Facebook Instagram Je kunt ook het contact formulier invullen met je vraag.Ik geef workshops voor het maken van bovenstaande producten aan volwassenen en kinderen. Mail me even voor de mogelijkheden.