Goudleermaker

Online werkplaats van: Sebastiaan van Soest
Bedrijf: Goudleeratelier Van Soest
Plaats: Wateringen (Zuid-Holland)
Workshops: Nee
Materialen: Leer, goud en zilver.

def 2
Ik maak: goudleer. Dit is toepasbaar op stoelen, tassen, kamerschermen en wandtapijten. Goudleer vervaardigen is een oud ambacht en iets wat erg bijzonder is voor als je iets wil hebben wat je nergens anders vindt. Bovendien  ben ik de enige goudleermaker in Nederland. Ik kan naast het maken van goudleer ook restaureren.

Schermafbeelding 2018-11-05 om 15.52.37

Over:  Goudleer, dat zijn oorsprong in de 6e eeuw heeft, is leer waarop een goudglans wordt aangebracht. Deze goudglans wordt verkregen door bladzilver op het leer aan te brengen en het daarna te voorzien van een gele vernislaag. Goudleer is dus geen verguld leer, zoals de naam doet vermoeden. Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van kleurstelling. Naast de gouden kleur, die in verschillende tinten kan worden aangebracht, zijn verder alle kleuren toepasbaar. Ook kunnen er nieuwe of oude patronen worden gemaakt.
In goed overleg is bijna alles mogelijk. Een aantal producten is zo te verkrijgen maar de meeste producten worden echter uitsluitend op aanvraag gemaakt. 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: Voor vragen kunt u via onderstaand formulier contact met mij opnemen. Volg ons Facebook en op Instagram voor de laatste updates!

 

 

%d bloggers liken dit: