Glasblazer

Online werkplaats van: Alwin Overwater
Bedrijf: Glasblazerij het Quakeltje
Plaats: Exmorra (Friesland)
Workshops: Nee
Materialen: Glas. Soms in combinatie (sokkels) met andere materialen zoals steen, hout en RVS.
def 2
Ik maak: Glaskunst aan de brander in opdracht en natuurlijk ook vrijwerk.
In overleg met de klant wordt een persoonlijk ontwerp met symboliek gemaakt.
Onze glasblazerij is de plek waar het ambacht glasblazen overvloeit in ware glaskunst.

Over: Glasblazerij het Quakeltje is de plek waar glasblazer / glaskunstenaar Alwin Overwater zijn kunsten vertoond en voor elke gelegenheid originele en persoonlijke glasobjecten maakt. Alwin Overwater is op 3 april 1967 geboren in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel, waar ook de glasblazerij naar is vernoemd namelijk “Glasblazerij ‘t Quakeltje”. Het vak heeft Alwin geleerd op de Leidse Instrumentmakersschool (L.I.S.), een unieke school waar bij slechts enkele leerlingen per jaar het vak
glasinstrumentmaken wordt bijgebracht. Met veel geduld en oefenen kan men na deze opleiding en de nodige ervaring met precisie laboratoriumglaswerk maken. Na zijn opleiding heeft Alwin 7 jaar laboratoriumglas vervaardigd bij Lenz Labor Instruments in Haarlem. Alwin kon het niet laten de kunstzinnige kant van het vak op te zoeken. En begon samen met zijn vrouw Barbara een glasblazerij in Aalsmeer. In 1997 zijn zij naar Exmorra in Friesland verhuisd. Dit is de plek waar de kunst echt begon te bloeien en dat komt zeker door zijn specialisme bloemen die vanuit Aalsmeer werd doorgezet. Ondertussen zijn er geen grenzen meer en maakt Alwin naast vrij werk in opdracht.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Contact: heb je een vraag of wil je je idee uitgewerkt zien in glas? Neem dan even contact met mij op via onderstaand formulier. Volg mij op Facebook en Instagram voor de laatste updates!

%d bloggers liken dit: